Laadpalen voor elektrische auto's

PLM begint eerste laadpaal aan huis.  Daarna werkplek.
Daarmee kan je de elektrische voertuigen via een elektriciteitsnetwerk opladen.  Dit kan dus ook met uit zonnepanelen als je overdag deze oplaad gedaan worden. Daarnaast hebben we de openbare oplaadstations, snellader langs de snelwegen de Gemeentes of bij bedrijven te gebruiken. Echter zijn de laadpalen wel met een laadabonnement met een laadpas toegankelijk. 
 

Hoe werkt de laadpaal eigenlijk?

Nadat u uw elektrische auto, scooter of fiets bij een beschikbare oplaadpaal heeft geparkeerd koppelt u de laadkabel aan de laadpaal. 
Als op de laatpaal de groene led lamp brand kan de auto opgeladen worden. 
Mocht er geen led oplichten is de laadpaal waarschijnlijk buiten gebruik. Een rood oplichtende led geeft aan dat de laadpaal een storing heeft.  Er vanuit gaande dat de led op de laadpaal groen oplicht kan er met het opladen gestart worden. Dit doe je door de laadpas langs de aangegeven plek te bewegen.  Na het horen van een bliep zal het opladen worden gestart. 
Tijdens het opladen zal de led blauw oplichten.Voor de zekerheid kunt u in de auto kijken of het accupakket daadwerkelijk wordt opgeladen. 
Auto moet wel uit staan om oplaad problemen te voorkomen.
Nadat de batterijen geheel of gedeeltelijk zijn opgeladen kunt u het laden afbreken. Ook het loskoppelen kan enkel met gebruik van de laadpas. Tijdens het loskoppelen wordt gelijk de transactie afgerond en krijg je de factuur.
 
Bij PLM energy kunt u terecht voor de koop maar ook plaatsing en werking van oplaadstations!